21.9.2016

Virkattu ampiaisten karkotin

Virkkasin Aamulehden ohjeen mukaan villalangasta valeampiaispesän. Facebookissa olin nähnyt päivityksiä tästä; valepesän väitetään karkoittavan ampiaisia. Vein valepesän tuliaiseksi siskolleni ja ripustimme sen terassin pöydän päälle. Ainakaan noin ensihätään ei näyttänyt kovin hyvin toimivan, kun marjapiirakka houkutteli syksyn toimettomia ampiaisia :) Toimi tai ei, niin tämä on myös hauska koriste.


Ohje ja juttua tästä löytyy Aamulehden sivuilta: http://www.aamulehti.fi/kotimaa/testaa-haataako-villainen-valepesa-ampiaiset-puutarhasta/
          syysterveisin pivi

8 kommenttia:

 1. Kyllä se meillä ainakin toimii.Keväällä kun ampiaiset hakevat reviääriään,niin luulevat varatuksi.Tein keväällä verannalle,eivät tulleet entiseen tapaansa hakemaan pesäpaikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tietää, kiitos ! Ehkäpä syksy onkin poikkeusaika, kun ovat kuulemma silloin ärhäköitä koska ovat jääneet pesistä työttömiksi. Elikä hyvin toimii silloin kun estää pesänrakentamisen meille ihmisille epäsopivaan paikkaan.

   Poista
 2. Yksittäisiä joutilaita tuo ei varmaan karkota, mutta sen se kuulemma estää, että pesän paikkaa etsivät siirtyvät etsimään jonnekin muualle.

  Jos ei jaksa virkata, niin kuulemma ruskeasta suodatinpaperista (siis kahvin keittimen kahvisuodatin) voi nopeasti paperitollojen ja niittaajan kanssa tehdä samanlaisen, ja sekin kuulemma toimii...

  Itse en ole kokeillut. Ei ole ollut ampiaisia vaivaksi asti vielä.

  VastaaPoista
 3. Ei mehiläisiä karkoita kun ne eivät edes tule ihmisten kiusaksi :). Eli AMPIAISkarkotin kyseessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos huomautuksestasi ! Hyvä että korjasit, ja korjasin nyt myös tekstin oikeanlaiseksi.

   Poista
 4. enpäs olekaan tuollaisesta ennen kuullut. Pitääpä ehdottaa anopille, että tekisi itselleen pihalle tuollaisen. Kiitos vinkistä. :)

  VastaaPoista
 5. Kätevä ja myrkytön karkotin, jos vain toimii :)

  VastaaPoista
 6. Basia beautiful, these roses that enliven the work.It's obvious that this robot can vouch :)
  แทง บอล online

  VastaaPoista

Olemme iloisia kaikista kommenteista, olet tervetullut uudelleen !