25.7.2016

Maitopurkkitiilet

Metsäntyttö blogista Metsäntyttö lähetti myös hänen blogistaan löytyvän vinkin maitopurkkitiilistä. Näistähän on moneksi, laitoin siksi tunnisteeksi myös istutusalueen rajaaminen ! 

Metsäntyttö :   Nuorimies teki eräänä lomapäivänään pienen tiilentekokokeilun. Olimme jo aiemmin ottaneet muutamia maitopurkkeja talteen tämäntapaista projektia varten. Hän sekoitteli ämpärissä betonisatsin ja täytti muutaman käsillä olleen purkin betonilla. Sitten purkit jätettiin pihalle kuivumista odottamaan. Muutaman päivän päästä isäntä tutki, miltä tiilet näyttävät ja irrotti yhdestä maitopurkin. Se lähti hyvin irti repimällä. Ei siis ollut betoni tarttunut purkkiin kiinni.
Näistä tuli oikein hyvät:) Sileät ja hyvänäköiset muutenkin. Näitä on nyt aikomus tehdä lisääkin. Eli nyt ei maitopurkkeja litistellä pahvinkeräykseen, vaan otetaan kokonaisena talteen tiiliprojektia varten.

9 kommenttia:

 1. Hirmu hyvä idea. Kokeilen kyllä itsekkin.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 2. Kiva idea. Tein viime kesänä reunuskiviä valamalla betonia pitkulaisiin (Lidlin vanhoihin) jäätelörasioihin. Hyvin irtosivat. Näissä jutuissa vain mielikuvitus on rajana - näköjään.

  VastaaPoista
 3. Ihanuuksia! Pitäisi ihan kokeilla!

  VastaaPoista
 4. Kiva, yksinkertainen idea, eipä ole tullut mieleen! Maitotölkit on kyllä monikäyttöisiä, ja tätä muottimateriaalia on ainakin reilusti saatavilla :)

  VastaaPoista
 5. Your blog is very nice,Thanks for sharing good blog.
  เล่น บอล gclub

  VastaaPoista
 6. Olen jo vuosia valanut 1,5 litran purjeilla noin puoli korkeutta kukkapenkin reunuskiviä. Yksi säkki kuivabetonia noin 16 kpl.

  VastaaPoista
 7. Siinäpä seuraavan kesän työ, kukkapenkkejä löytyy!!!! Olen joskus valanut kulhoja ja laattoja, mutta eipä hoksannut 1,5 litran purkki on hyvä juttu. Minä silloin öljysin astian mihin panin betonin. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 8. Kylläpä on tuttua puuhaa. Vuosien varrella valmistettu liki 250 kpl kukkapenkin reunuksiin ja projekti vaan jatkuu. Saa oman näköisiä. En niin perusta rautakaupan tuotteista.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kaikista kommenteista, olet tervetullut uudelleen !