3.7.2013

Nokkakärryt oksasilppurista ja rautakaupan roskislöytö

Vanha aikansa palvellut oksasilppuri lakkasi toimimasta, mutta sen pyöräosa pääsi uusiokäyttöön ja jatkaa vielä elämäänsä nokkakärryinä. Siippa rakenteli yli jääneistä laudanpätkistä pyöräakselin päälle kärryosan. Puuosa on käsitelty  tervapellavaöljyllä.  Nyt on mukavampi siirrellä multasäkkejä, painavia ruukkuja ja kiviä. Ilmaiset kärryt ! Hieman ovat huvittavan näköiset, mutta sopivathan sitten meille :)


Nokkakärryistä tuli mieleeni niin ikään ilmaiset uudet kottikärryni. Keväällä ratsasin rautakaupassa metalliroskalavan, ja pelastin sieltä myyjältä luvan kysyttyäni pois heitetyt kottikärryt. Kottareista puuttui pyörä ja kuupassa oli lommo. Lommo oikaistiin ja puhkikuluneista vanhoista kottareista siirrettiin pyörä. Ja niin mulla on "uudet" ihanan väriset kottarit ! Pelastin roskalavalta myös metalliromua ja puisia ripoja, mutta ne ovat vielä odottamassa uusiokäyttöideaansa. 

9 kommenttia:

 1. Nepä ovatkin käytännölliset multasäkin siirtokärryt. Välillä kun ne säkit ovat märkiäkin kun ovat taivasalla kotonakin olleet niin näillähän ne siististi siirtyvät paikasta toiseen.

  VastaaPoista
 2. ihan mahtava idea nuo nokkakärryt. taitava mies sinulla :) kirjakin saapui tänään perille. kiitoksia vain oikein kovasti. Monta ihanaa ideaa pääsee varmasti toteutukseen ja uskompa että tuosta kirjasta tulee meidän suvun naisten suosikki..

  VastaaPoista
 3. Näyttääpä kivoilta ja noille on varmasti myös käyttöä puutarhahommissa :)

  VastaaPoista
 4. Wau, tosi hienot kärryt, paljon hienommat kuin kaupasta ostetut :) Mullekin kelpaisi .

  VastaaPoista
 5. Kätevät ja hienot nokkakärryt. Hyvä kun kottarit pelastuivat käyttöön.

  VastaaPoista
 6. Kyllä on nyt kierrätys huipussaan..UPEAA!

  VastaaPoista
 7. Ompas ne kätevät, monta käyttötarkoitusta

  VastaaPoista
 8. Tosi tukevan näköiset kärryt, noilla kyllä multasäkit siirtyy paikasta toiseen.

  VastaaPoista
 9. Nerokas keksintö. Tuolle löytyy varmaan käyttöä runsain mitoin :)

  VastaaPoista

Olemme iloisia kaikista kommenteista, olet tervetullut uudelleen !