27.4.2013

Vanhasta uutta :)

Servettitekniikka on varmasti tuttu kaikille. Samalla tekniikalla, mutta vähän soveltaen, olen kasvihuoneeseen tuunaillut yhtä ja toista. Vanha keittiönpöytä sai pintaansa tapetinjämistä ruusuisen kannen. Sen päälle vedin, niinkuin näihin kaikkiin muihinkin, venelakan. Parhaat päivänsä nähnyt rottinkinen kukkapöytä sai valkoisen pinnan tänä keväänä myös.


 Tummuneet ja rähjäiset muoviastiat raikastuu kun ne peitetään maalilla, servetein ja lakataan. Jos on vaalea astia, ei pohjamaalusta edes tarvitse.

Ikivanhan kirjoituspöydän laatikosto oli menossa kaatopaikkakuormaan. Pelastin sen ja raahasin kasvihuoneeseen. Vanha tiskipöydän kansi laitettiin päälle ja jalat toiseen päähän (kuvan valmiista laitan joskus myöhemmin).

Näiden teko on hauskaa ja joutuisaa, ei pikkutarkkaa näpräämistä ja asettelua (mun kärsivällisyys ei oikein sellaiseen riitä). Kokonaisia arkkeja voi hyvin käyttää näin vähän ronskimmassa hommassa. :)

Lisäys: Tapetin liimasin pöydänkanteen ensin liisterillä. Laatikoston servetit painoin kiinni suoraan vielä kosteaan maaliin ja ruukkuihin liimasin kuvat Erikeeperin ja veden sekoituksella, eli sivelin sotkun ensin purkkiin ja tälläsin kuvan päälle. Jos tulee hieman ryppyjä, ne ei haittaa.

14 kommenttia:

 1. Niistähän tulee aivan ihania..Just tuo ronskisti teko kiinnostaa minuakin..Mutta se venelakka on hankalaa kun tukehtuu siihen.. Kiitos ideasta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisätiloissa venelakka onkin hankalaa hajunsa vuoksi (siis myrkkyjen joita siitä haihtuu kuivuessa), mutta tuolla ulkona voin sitä käyttää. Toki muutkin lakat käy, vesiliukoisiahan voi hyvin käyttää, varsinkin jos ei tee ihan ulkokäyttöön.

   Poista
 2. Wau - aivan ihania ja kauniita, onneks on itelläkin vinopino servettejä sekä lakkaa jäljellä, kiitos kauniista kuvista sekä ideasta.

  VastaaPoista
 3. no ompas hyvä idea tosiaanki. tylsä parvekelaatikot saa meillä kyllä kyytiä samalla tekniikalla..

  VastaaPoista
 4. Wou, Tosi upeita! Olen tiennyt että serveteillä saa kivoja koristeita, mutta en tajunnut, että näin hienoja!

  VastaaPoista
 5. Tuleepa kaikesta todella kaunista. Venelakka antaa kovan ja kestävän pinnan.

  VastaaPoista
 6. Oi, miten ihania tuunauksia! Vähällä vaivalla voi kyllä saada niin kaunista aikaan :)

  VastaaPoista
 7. Oi kun ovat kauniita ! Ja nuo ruusuruukut, ihanan herttaisia. Kiitos mahtavista ideoista !

  VastaaPoista
 8. Todella kiva idea ja aikaansaannoksesi viehättäviä.

  VastaaPoista
 9. Mullakin on ollut aatoksissa kokeilla näitä siirtokuvajuttuja. Kiitti vinkistä ja rohkasusta!

  VastaaPoista
 10. Tuolla tekniikalla voisi kaunistaa tylsiä parvekelaatikoita.

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommenteista ja kehuista. Olisi kiva nähdä sitten myös teidän tuunauksia. ;)

  VastaaPoista

Olemme iloisia kaikista kommenteista, olet tervetullut uudelleen !