3.3.2013

Taimien suojaus tuunatulla muovikannella


 Ennen kuin päästään näin pitkälle, kouluttamaan taimia ja kenties jo istuttamaankin, on taimia tarvinnut hoitaa ja suojata jo monta viikkoa. Keinoja on useampiakin taata kehittyville taimille sopivat lämpö- ja kosteusolosuhteet. Riittävän kosteuden ja tasaisen lämpötilan turvaa kasvuston ylle levitetty rei'itetty muovikalvo. Pienellä investoinnilla voi jo hankkia pikkuruisen "kasvihuoneenkin" sisälle tai rakentaa kasvulavan vaikka vanhoista ikkunapokista lämpimälle, tuulelta suojaiselle seinustalle.
Moni meistä kuitenkin kasvattaa taimensa sisällä ikkunoiden eteen asetetuilla pöydillä tai ikkunalaudoilla. Pian taimet venyvät pituutta ja tulee ongelmia, miten saada niille tarpeeksi kasvutilaa muovisuojan alle. Tähän probleemaan on Tuulento keksinyt oivan edullisen konstin; hän ompeli vanhasta jäykästä kasvihuonemuovista suojat taimilaatikoille.  Tuulennon luvalla esittelen hänen keksintönsä ja linkitän sivun hänen blogiinsa tuulennontupa.blogspot.fi.


6 kommenttia:

 1. Tuo taimilaatikon suoja onkin aika hyvä idea. Siitä on iloa tulevillekin vuosille. Millaisissa mitoissa tuollaista kasvihuonemuovia yleensä myydään? Täytynee käydä tiedustelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kasvihuonemuovia myydään sekä kilo- että metritavarana liikkeestä riippuen. hinnat vaihtelee ilmeisesti jnv, mutta kalliiksi ei nuo suojat tulisi vaikka joutuisi muovin ostamaan.
   Siksi minäkin innostuin ideasta, kun kerran tehtynä kestäisivät sit useamman vuoden ja olisivat just sopivat laatikoihin.

   Poista
 2. Tosi kiva keksintö ! Itse oon käyttänyt hedelmien, esim. kiivien tai viinirypäleiden valmiiksi reikäisiä muovirasioita, mutta ompelemalla saa just sen kokoisen kuin tarvitseekin. Sinullakin on tuossa kuvassa isoja laatikollisia taimia, oma huppu yhdelle laatikolle olisi tosiaan kuin pienoiskasvihuone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nuo käyttämäsi hedelmien muovirasiatkin oivia, mut hivenen pieniä. vinkki oli minustakin hyvä, kiitos siitä tuulennolle:)

   Poista
 3. Sinä näköjään kasvatatkin paljon taimia.
  Pussissa minullakin vielä siemenet on, mutta jospa ne lähi aikana pääsisi multaan :)
  Toivotaan aurinkoista kevättä, että taimet vahvistuu !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä kasvatan paljon välillä vähemmän, tänä vuonna keskitys enempi värikasveihin, muu taimikasvatus saa jäädä melko vähälle, steviaa tietty täytyy laittaa;)

   Poista

Olemme iloisia kaikista kommenteista, olet tervetullut uudelleen !