15.3.2013

Raparperilaattoja

Ollaan nyt innostuttu tekemään noita raparperilaattoja. 
Ennen kuin alkaa levittämään sitä sementtiä lehden nurjalle puolelle niin se lehti kannattaa sitä ennen voidella öljyllä niin lehti irtoaa siitä sementistä paremmin. Pieni kerros sementtiä ja sit kanaverkkoa palanen väliin ja taas lisätään sementtiä. Verkko siellä välissä tekee siitä kestävämmän jos laatta joutuu sellaseen paikkaa missä sen päällä paljon kävellään. Ollaan tehty kyl ilmankin verkkoa jokusen ja ovat kestäneet satunnaista tallaamista. Ja tuleehan niitä laattoja vaikka vuorenkilven lehdistä tai jostain pienemmästä johonkin koristeeksi. 
Linnulle kylpyallas tulee kun laittaa lehden pienen kummun päälle niin tulee kuperan mallinen.

Tähän parin kukkapenkin väliin tein pienen polun tasasista luonnonkivistä ja parista raparperilehti laatasta.Tähän istutuspenkin eteen laitettiin muutama laatta.


22 kommenttia:

 1. Nuo raparperinlehti-laatat ovat todella hauskoja ja helppotekoisia sekä edullisia. Tarkoitus on laittaa niitä omaan pihaan tulevana kesänä lisää.

  VastaaPoista
 2. Ehkä ensikesänä kerkiäis vähän laattahommiinkin, saa nähdä. Kauniita ovat.

  VastaaPoista
 3. Laatat on kauniita ja ajan myötä vaan kaunistuu kun tulee viherrystä "uriin".

  VastaaPoista
 4. Hei, eikös olekkin mukavaa puuhaa nämä valuhommat! Ruttojuurenlehti on huomattavasti suurempi kuin raparperin, siis kokeileppas. Sitten toinen mukava valu. Mahdollisimman pienet lasten kumpparit tai karvavuori talvikengät. Täytä kengät valulla, anna kuivua muutama päivä. Leikkaa varret suikaleiksi puukolla ja vedä kenkä valun päältä. Talvikengissä vähän tiukempi homma. Talvikengät ovat upeita saadessaan kuuran yllensä. Jokaiselle lapselle voi tehdä oman kokoisensa. Muoviset suojakäsineet samoin valu ja narulle pyykkipojilla. Lopulta kukkapenkiin tervehtimään kitkijää. Kenkiä saa kirppareilta eurosta alkaen. Mukavaa puuhastelua toivoo Liisa Nurmeksesta

  VastaaPoista
 5. Toi oliski aika hauska yllätys kukkapurkissa toi betonikäsi!

  VastaaPoista
 6. Komeat laatat sulla Niina ! Kauniita ja hyvin onnistuneita !

  Liisa Nurmeksesta: jänniä ideoita ! Onko sinulla kuvia noista kertomistasi jutuista ? Voisitko mahdollisesti kirjoittaa niistä tänne blogiin ? Tai minäkin voin julkaista ne välittäjänä, jos lähetät mulle kuvat ja tekstin ? Olisi mukava juttu tänne ideablogiin :)

  VastaaPoista
 7. Katselin täältä kaikki postatuksesi läpi. Paljon kivoja juttuja löysin :)
  Minä olen 4 vuotta sitten tehnyt noita raparperinlehtilaattoja ja ne on kestäneet talvetkin maassa, ihme kyllä :O

  Mukavaa ja idearikasta viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 8. Kertokaas, minkälaista betonia ostatte, kun ryhdytte laattahommiin? Mä olen joskus kymmeniä vuosia sitten tehnyt patsaan betonista, tai sementista, jonka itse pihalla sekottelin hiekan kanssa, mutta nyt on rautakaupat erinäköisiä säkkejä pullollaan? Mikä olis parasta?

  VastaaPoista
 9. Meillä on yksi tuollainen laatta, kun kerran jäi betonia yli. Kivoja.

  VastaaPoista
 10. Meillä on ollut sellaista kuivabetonia, siihen lisätään pelkkää vettä. Yhestä 25 kg:n säkistä tuli noin 3 isoa raparperilaattaa. Säkki maksoi noin 5 €. Toi oli ihan helppoa ja ei tarvi sit olla sitä hiekkaa.

  VastaaPoista
 11. Nuita pitäisi kyllä taasen rakennella lisää, miulla on ensimmäiset yli 10 vuotta vanhoja ja hyvin pienillä vaurioilla ovat pihalla kestäneet. Miä en jaksa koskaan tuota öljyvaihetta, aattelen jotta kyllä ne kesässä kuluu vihriät pinnasta :D

  VastaaPoista
 12. Ihania laattoja! Pitääpä pistää idea muhimaan korvan taa. Kiva blogi sinulla!!!!

  VastaaPoista
 13. Kivat raparperilaatat ja varmaan monen muunkin pihan kaunistuksena, niin suosittuja näyttävät olevan.

  VastaaPoista
 14. Viime kesänä tutustuin itsekkin ystäväni kanssa betonilaattojen tekoon. käytimme kuivabetoni. Raparperinlehtien lisäksi käytin pihlaja-angervon ja tuoksuvatukanlehtiä. laattojen lisäksi tein lintujen kylpyammeen ja taulun (taulun ripustamista varten tein reiät betoniin mehupillien avulla). betoniin on hauskaa myös upottaa esim simpukoita koristeiksi.
  Kauniisti laatat sopivat myös luononkivien kaveriksi:)

  VastaaPoista
 15. Ompas hauskasti käytössä nuo laatat:) Meilläkin niitä on joskus tehty, mutta ei oikein onnistuneesti.

  VastaaPoista
 16. Hei kaikki kätevät ihmiset! Minunkin tekee mieli tehä noita laattoja.Tytär on jo tehnyt monta.löysin varastoa siivotessani jonkun verran kuivabetonia,tarttee yrittää ainakin,jospa edes yhen saisin aikaseksi!

  VastaaPoista
 17. Olemme tehneet parina kesänä kaverini kanssa näitä laattoja. Ostimme erivärisiä jauheíta jostakin askarteluliikkeesta ja lisäsimme niitä betonin sekaan. Mielikuvitus on vain näissä rajana. Voi laittaa yhteeb lehteen useampaakin väriä sekä sitten Betonia.

  VastaaPoista
 18. Hyvän näköisiä lehtilaattoja. Tämä blogi oli tosi kiva löytö ja paljon mielenkiintoisia värkkäyksiä.

  VastaaPoista
 19. Betonivaluun tulee himo. Ihana pikkupolku ja kauniita laattoja. Itekkin viime kesänä tein muutaman vuorenkilven lehtiin sekä linnuille juoma-altaan raparperin lehdestä. Nyt on parhaillaan kuivumassa nokian kumpparit, saas nähä saanko ehjänä pois. Viime kenkiin tuli viiltoja puukolla viiltäessä ja niinhän ne viimein murenivat reunasta. Pari betonikakkua on myös kuivumassa. Jos onnistuvat, laitan kuvia :) Miten muuten laitatte laatat maahan kiinni, kaivatteko kuopan, alle betonia ja lehtilaatta siihen?
  Ihania valuhommia kaikille ja ennenkaikkea lämmintä juhannusta. (epätodennäköiseltä näyttää, kun nytkin lämmintä +7)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaivetaan vain sopivan kokoinen kuoppa ja siihen se laitetaan, tietenkin täytyy katsoa et on suorassa eikä liian syvällä tai liian korkealla. Ei tarvi betonia alle. Multaa jos on alla niin silloin se ajan kans menee syvemmälle mut hiekkaa, sepeliä alle.

   Poista
  2. https://www.youtube.com/watch?v=Qj4S8_gvW6k
   Tässä ohjeet betonikäden valmistukseen parafinimuotilla.

   Poista
 20. .....kuinka paksu kerros sitä betonia tarvii raparperinlehden päälle laittaa

  VastaaPoista

Olemme iloisia kaikista kommenteista, olet tervetullut uudelleen !