14.3.2013

Kierrätyskamoja kylvämiseen

Kylvöajat ovat käsillä, ja kylvämiseen löytää kodin roskiin menevistä tavaroista hyviä tarpeita: kananmunakennoja, maitopurkkeja, jugurtti- ja viilipurkkeja, jauheliharasioita ym. einesastioita.  Tässä mulla ovat käytössä vessapaperirullat, maitopurkki ja hedelmien muovirasia:
Ja tässä merkkitikuiksi muuttumassa margariinirasioiden kannet ja jäätelötikut:

Ja viilipurkeista ym. einesastioista voi leikata kastelulautasia: 

Kylvöterveisin pivi

8 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä, kiitos!

  VastaaPoista
 2. Toi on kivaa kekseliäisyyttä! Miten paljon turhaa meille myydäänkään, jos ei käytetä mielikuvitusta. Ja luontoa säästyy.

  VastaaPoista
 3. Joo, kaikki purkit ovat tarpeen. Kummasti luovuus löytyy, kun astiat loppuvat.

  VastaaPoista
 4. Kierrätys kunniaan..tässä sitä on!

  VastaaPoista
 5. Minä myös käytän kaikki margariinirasiankannet nimiliuskoiksi. Muoviset jätskipurkinkannet kestää pakkasta paremmin ja soveltuvat ulos perennakasvien nimiliuskoiksi, kun nimet kirjoittaa kestävällä tussilla.

  VastaaPoista
 6. Maitopurkista voi myös leikata nimikylttejä!

  VastaaPoista
 7. Voi,että miten hyviä ideoita! Helppo se on kaupasta kaikkea ostaa, mutta keksiä uusiokäyttöä, se onkin haastavaa! Nimikylttejä olen itsekin tehnyt, ja nyt löysin ohuita kahvitikkuja, samanlaisia kuin jätskitikut, mutta soukempia. WC-paperirullat otankin nyt käyttöön! Se on minulle uutta.

  VastaaPoista
 8. Just näin Pivi! Kannattaa hyödyntää kaikki mitä voi käyttää apuna. Itse olen keksinyt esim. raejuustopurkkien kannet (ja käy toki kaikki muutkin) pieniksi aluslautasiksi isommille taimipurkeille ja kukkapurkeille.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kaikista kommenteista, olet tervetullut uudelleen !