9.3.2013

KÄRHÖTUKIA

Pivi, tämän blogin aloittaja kompastui mun blogissa vanhaan rämään potkukelkkaan, joka toimii kärhötukena. Se on kylläkin kärhötuki ihan vahingossa. Kelkka on vain nostettu tuohon piharakennuksen seinää vasten ja kärhöjä kasvaa lähellä. Ensi kesänä ajattelin kyllä istuttaa siihen tarkoituksella vielä jonkun. En nyt löytänyt oikein kesäkuvia, mutta tässä Mantsurian kärhö tavoittelee kelkan kyytiin.
Tässä se on tänään

Ja tässä lumen peittämänä jokunen aika sitten.
 Laitan tähän myös pari muuta helppotekoista kärhötukea. Tämän olen vääntänyt jostain jäljelle jääneestä verkonpalasesta. Kierisitn siitä tötterön ja päähän laitoin keramiikkapallon. siinä kasvaa vähän hennompi kärhö, muistaakseni Tentel.

 Näitä kiekuraisia ukkokölli kieritteli pyynnöstäni. Ne ovat käännetty harjateräksestä ja vain painettu syvään maahan. Tässä asustaa Södertälje :)

Eipä muuta kun odotellaan taas, mitä mukavaa tänne tulee ;) Mukavaa lauantai-iltaa. Onnea lottoarvontaan :-D toivottaapi Tylsä Mörökölli11 kommenttia:

 1. Hieno tuo kelkka ja kaikki muutkin kärhötukesi! Heti esittelin Husbendille, että tahdon tuollaiset kierretyt harjateräkset mutta hän vähän epäröi, että millä työkaluilla noin kauniin suorat kiemurat saakaan aikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, nyt on patistettava Husbendi salille hankkimaan käsivoimia. Äkkiäkös tuollasen pyöräyttää. Ei vaan, se on todella raskas käännettävä työkalullakin. Minun isäni on joskus 60-luvulla tehnyt kapineen, jolla voi vääntää rautoihin kulmia, ja se on nyt meillä. Sillä vain on tarpeeksi monta kertaa väännetty loivaa kulmaa.

   Poista
  2. No niin, sitähän minä aattelinkin että työkaluja tuo vaatii. Upeat ovat, mulla jää nyt vain haaveeksi!

   Poista
 2. Mantsurian kärhösi on upea! istutin viime keväänä myös itselleni, nyt jännitän kovasti sen selviytymistä eka talvestaan. Tuet ovat oivia, nuo rautakiehkurat miellyttävät kovasti:)

  VastaaPoista
 3. Ihania kärhöjä, olen haaveillut niistä monta vuotta ja viime kesänä istutin sellaisia valkoisia pienikukkaisia, toivottavasti selviävät talvesta, ensi kesänä laitan lisää...hauska kärhötuki sinulla :)

  VastaaPoista
 4. Hienoja nuo rautakiehkurat!

  VastaaPoista
 5. Minä myös näytin heti siipalle tuon kiekuraisten terästen kuvan, ja sainpas hyvät naurut kun tulin heti sen jälkeen lukemaan Pirkon kommentin :D Voi miesraukkoja, tuli töitä. Upeat kiekurat kertakaikkiaan !
  Ja ihan mahtava tuo Mörököllin eka kuva: kärhö, kelkka, korit ja vati, kaunista ! Kyllä kannatti sitä odottaa !

  VastaaPoista
 6. Hieno idea tuo potkukelkan käytty kärhiötukena. Meilä on mökillä hyödynnetty vnhat töllöanntennit samaan virkaan.

  VastaaPoista
 7. Tuo vanhojen tavaroiden uusiokäyttö on riemastuttavaa! Hienoja tukia muutkin. Varmaan ne poikii uusia ideotia monien mielissä ; )

  VastaaPoista
 8. HIenot harjaterästuet :) Onko niiden taivuttelu vaikeaa?

  VastaaPoista

Olemme iloisia kaikista kommenteista, olet tervetullut uudelleen !