31.3.2013

Eroon banaanikärpäsistä

Pörrääkö taimihyllyssäsi tai keittiössäsi banaanikärpäsiä ? Tämä kikka on varmasti monelle tuttu, mutta jaan sen vielä, koska tämä toimii !

Laita pieneen astiaan pohjalle vähän vettä, lisää hieman omenaviini- tai balsamiviinietikka ja pari tippaa astianpesuainetta. Etikoiden tuoksu houkuttelee banaanikärpäset paikalle, ja astianpesuaine poistaa nesteen pintajännityksen ja itikka uppoaa. Laita astian päälle vielä rei'itetty kelmu tai paperi, rei'istä itikat löytävät tiensä purkkiin, mutta eivät saman tien pois. Myös muut tuoksuvat aineet käyvät houkuttimeksi, esim. hedelmämehu, viini tms. Aina omena-aikaan mulla on näitä useampia, ja nyt tuli tarvetta laittaa ansa taimihyllyyni.


4 kommenttia:

 1. Kiitos.... tuota pitääkin kokeilla jos ne ötökät meille kotiutuvat !
  Mukavaa Aprillipäivää ♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, enpä ole ennen kuullut..nyt kokeiluun!

  VastaaPoista
 3. Mä laitoin kans joskus pieneen kissanruokapurkkiin näitä nesteitä, muistaakseni omenaviinietikkaa ja sit ku se liemi kuivus ni purkki vain roskiin ja uus tilalle. Tietenkin kun on tollanen purkki ja muovi päällä ni toi neste ei kuivu.

  VastaaPoista
 4. Kenties olen tämän vinkin aiemmin kuullut, mutta kiitos hyvästä muistuksesta. Vielä ei ole banaanikärpäsiä näkynyt, mutta yleensä loppukesästä niitä tuppaa olemaan vaivaksi saakka.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kaikista kommenteista, olet tervetullut uudelleen !