12.7.2015

Betoninvalantaa maahan kaivetussa kuopassa

Oletko kokeillut tällaista: betonin valamista maahan kaivetussa kuopassa? Kaipasin vähän vinon sydämen muotoista, isohkoa kukkaruukkua, jollaiseen ei löydy valmista muottia.

Kaivoin kosteaan, hiekan ja saven sekaiseen maahan sopivan mallisen ja syvyisen kuopan, jonka pohjan ja reunat vuorasin muovilla. Sisämuotin tein eristelevystä leikkaamalla siitä sopivan palasen. Varsin hyvin ruukku onnistui, ja vastasi sitä mitä tavoittelin. Parasta puutarhasta -blogistani voit lukea vielä tarkemmin ruukun valmistuksen vaiheista.


14 kommenttia:

 1. Siitä tuli upea! Uskaltaisikohan itse kokeilemaan, joskus kokeilin raparperin lehdillä, ei niistä ihan priimoja tullut :D Jos suostuttelisi ukkokullan ruukun tekoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, eipä tuossa paljon menetä, betonisäkki maksaa jotain vitosen luokkaa, ja tekemällä sitä oppii! Betonitöissä, ainakaan puutarhaan tulevissa, ei mielestäni edes haittaa, etteivät ole ihan "vimpan päälle", käsityön jälki saa näkyä! Itse olen laiska laittamaan betonin sisään mitään metallivirtyksiä sitä sitomaan, ja silti ovat monet kummasti kestäneet, ihan ulkosalla vuosikaudet.

   Poista
 2. Liisan kotona12.7.2015 20.25

  Hieno lopputulos :) Liisa

  VastaaPoista
 3. oiva idea ja kaunis lopputulos!

  VastaaPoista
 4. Hyvä idea! Maa täytynee tosiaan olla savista, että kuoppa säilyy muodossaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo savi varmaan tosiaan auttaa asiaa, tai ainakin jos on hiekkaa, niin sen pitää olla tosi märkää - mikä ei liene ongelma tänä kesänä ;) Tuo paikka, mihin kuopan kaivoin, on entinen hiekkalaatikko. Kuvittelin sen hiekkaisemmaksikin, mutta savi näytti vallanneen tilaa, mikä ei tässä tapauksessa ollut huono juttu.

   Poista
 5. Tällaista menetelmää ei ole tullut kokeiltua, kiva vinkki ja kauniskin vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanni. Tuossa viime yönä tuli mieleeni, että voisihan sinne kuopan pohjalle varmaan laittaa jonkun oikeaan muotoon sahatun levyn, vaikka vanerinpalasen. Näin varsinkin, jos haluaisi ruukkuun ihan tasaisen pohjan. Tämä taitaa mennä kokeiluun seuraavaksi :)

   Poista
 6. Voi että mikä hyvä idea.. täytyypä muistaa

  VastaaPoista
 7. Kätevä tapa - saa just sellaisen muodon kuin haluaa :) Nätti lopputulos.

  VastaaPoista
 8. Hieno ruukku ja hyvä idis!

  VastaaPoista

Olemme iloisia kaikista kommenteista, olet tervetullut uudelleen !