29.5.2015

Pajunpunontaa

Nyt keväällä ehdin käväistä muutamana iltana pajunpunontakurssilla. Tykkäsin kyllä kovasti tästä hommasta, opettajakin oli mitä mainioin! Teimme suurinpiirtein yhden työn per ilta kokeillen monenlaista punontatyyliä.


Teimme korin, jossa on vaneripohja. Tätä en raahkinut ulos laittaa, vaan siitä tuli suojaruukku bougainvillealleni.


Elävää pajuakin punoimme. Tämä belgialainen puu tulee olemaan vielä hetkisen saavissa juurtumassa, jonka jälkeen istutan sen maahan. Latva annetaan kasvaa tuuheaksi.

Tein elävästä pajusta yhden omankin version kotosalla, jonka istutin suoraan ruukkuun.Yhtenä iltana väsäsimme tällaisen seinäteoksen. Se löysi paikkansa autotallin seinustalla olevasta köynnöskehikosta.
Ja pitihän sitä matkan varrella inspiroitua tekemään jotain "omaakin". Tein kaaostekniikalla pallon, johon jätin aukon ylös. Kahvan sain tähän amppeliin vanhoista helminauhoista.


Ja tässä hyödynsin vanhaa, metallista sydänkehikkoa, johon sai näppärästi pujoteltua pajua.


Tarjotin ehdittiin myös tekemään. Tämä toimikin jo yksillä synttäreillä Kettu-karkkien tarjoiluastiana.Ja tietysti tehtiin niitä perinteisiä köynnöskehikkojakin. Pienemmän tein myöhemmin kotosalla.


Ja tuunaus kun on lähellä sydäntäni, keksin tehdä vielä tällaisen kukka-amppelin. Piirakkavuokaan poralla reiät ja eikun punomaan :)


Aurinkoista kesänalkua kaikille ja kierrätys kunniaan!

Ai niin, kierrätyksestä puheenollen...


Kaapinnurkassani on pyörinyt kauan keraaminen sipulipurkki. Tässä eräänä päivän tuunasin senkin...

Aurinkoa Sinulle ja monen monta uutta inspiraatiota! Nähdään!

10 kommenttia:

 1. Todella kauniita ja taidokkaasti tehtyjä töitä.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kruunu Vuokko - punonta on kyllä aika koukuttavaa hommaa :)

   Poista
 2. Liisan kotona29.5.2015 22.27

  Hienoja töitä! Joitakin olen itsekin tehnyt noista, kun jossain vaiheessa hurahdin pajutöihin. Toi kori on tosi upea :) terv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Liisa! Tähän hommaan voi tosiaan hurahtaa, mielikuvitus on vain rajana tämänkin tekniikan kanssa - sulla on varmasti kanssa ollut hienoja töitä! Itsekin tykkäsin kovasti tuosta korista, ulos en sitä raahinu viedäkään.

   Poista
 3. Upeita!! Tämä on sellanen aihepiiri johon sormet syyhyäisi itsekin päästä tutustumaan....tosin sitten taidettaisiin tarvita paaaaljon isompi tontti kun noita ideoita ja visioita tuppaa muutenkin putkahtelemaan turhan tiuhaan tahtiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti PiiperoPaaperoPatikkajalka! Pienellekin pihalle mahtuu kummasti pieni taidenäyttely - ja ainahan voit muuttaa töiden paikkaa tai vaihtaa kokonaan toiseen :) Juu, tämä nettimaailma on mahdollistanut tämän aika sujuvan ideoiden vaihdon....

   Poista
 4. Hienoja punontatöitä. Erityisesti ihastuin elävään puuhun, olisi kiva nähdä täällä sen kasvuvaiheita.

  VastaaPoista
 5. Ai jestas täällä teidän blogissa on hirmuisesti kaikkea kivaa!

  VastaaPoista
 6. Upeita pajutöitä. Itsekin olen punonut paljon pajua. Mutta löysin täältä yhden uuden idean - tuo piirakkapohjaan tehty amppeli - kiitos!

  VastaaPoista
 7. upeita kaikki tyyni, piirakkapohjaamppeliin ihastuin ikihyviksi!

  VastaaPoista

Olemme iloisia kaikista kommenteista, olet tervetullut uudelleen !