12.10.2014

Tuhkapensas toimii kransseissaJos pihassasi kasvaa tuhkapensasta, on sinulla riittämiin hyvää kranssiainesta. Tuhkapensas kasvaa nopeasti ja sitä täytyy joka tapauksessa karsia tuon tuosta.

Nyt lehtien karistua on hyvä aika kerätä oksia kranssiaskarteluihin.


Vaihtelua saa helposti värjäämällä oksia spraymaalilla, vaikkapa valkoisiksi, vihreiksi, hopean- tai kullanvärisiksi - tai jopa mustiksi.

7 kommenttia:

 1. Täytyypä käydä googlaamassa, minkä näköinen on tuo pensas. Ihania juttuja siitäkin näköjään saa. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaan käydä kurkkaamassa, se on sellainen helppokasvuinen "peruspensas", jota tuntuu olevan vähän siellä sun täällä.
   Se kukkii pitkään alku/keskikesällä, useimmiten siinä on runsaasti pieniä valkoisia kukkia nauhamaisesti oksien päällä, vähän kuin tuhkaa. Tätä näkee usein erilaisissa julkisissa paikoissa, esim. puistojen ja kenttien laitamilla.

   Poista
 2. Onpas kauniita kransseja! Pitääpä istuttaa moinen pensas omalle pihalla ihan tätä kranssinvärkkäämistä varten, jottei tarvihte naapurilta varastella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan olla, että naapurikin ihan vain ilahtuisi, jos sieltä tuhkapensas löytyy ja lupaisit käydä sitä vähän siistimässä. Mutta oma on toki aina oma. Tuhkapensaassa on muuten kaunis syysvärityskin, joten siinäkin mielessä ihan kelpo hankinta.

   Poista
 3. Risukranssit on tosi kivoja, iteltäni vain ei oikein onnistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa yrittää, ei tuo lopulta ole kovin vaikeaa! Risuja vain nippuun ja rautalankaa ympärille. Helpompaa on, jos vääntää ensin paksummista oksista pohjaksi renkaan, johon ohuempia risuja voi kiinnittää. En ole itsekään mikään mestari näissä, mutta harjoitus auttaa. Onneksi raaka-ainekin on edullista ja sitä riittää, jos vain on paikka mistä poimia.

   Poista
 4. Ihania ideoita , tykkään myös itse tehdä jotakin itse omilla käsilläni Kiitos ja ihana joulunodotusta !

  VastaaPoista

Olemme iloisia kaikista kommenteista, olet tervetullut uudelleen !