2.6.2014

Sinkkiämpärin tuunausta

Valmista enkeli- tai muita koristeita itsekuivettuvasta massassta. Anna niiden kuivua koosta riippuen yön yli. Minä tein nämä enkelikoristeet painamalla itsekuivettuvaa massaa kipsimuottiin. Kipsimuotteja on erilaisia ja niitä voi ostaa askartelukaupoista. Muottina voi käyttää myös  vaikkapa silikonimuotteja. Pese muotit hyvin käytön jälkeen. Sekoita paverplastia ja paverpol ainetta. Laitoin puoli teelusikallista paverplastia ja sitten kaadoin paverpolia sen verran, että tahnasta tuli juoksevaa. Sivelin enkelikoristeet kauttaaltaan tahnalla. Sekoittamalla paverpolia ja paverplastia saat koristeesta pakkasenkestävän. Koriste-esineet voisi vielä lakata esimerkiksi spraylakalla. Tein toissa talvena ulos koristeen samalla menetelmällä, enkä lakannut sitä. Pinta ei ole muuttunut talven aikana. Tämän toisen koristeen ohjeen löydät blogistani
Paverpol ainetta on valmiina harmaan ja pronssin värisenä liuoksena. Sekoittamalla värijauhetta värittömään paverpoliin saat sen väristä ainetta kuin haluat. Värijauheita myydään myös askartelukaupoissa. 
Huom! Suojaa kaikki pinnat. Poista sormukset. Aine jämähtää puupintoihin ja sitä on vaikea saada pois sen kuivuttua.
Spraymaalaa sinkkiastiasi haluamallasi värillä. Kuivumista odotellessasi kasta pitsisuikale paverplast+paverpol nesteeseen.  Laita pitsi astianreunaan ja jätä kuivumaan. Kasteltu pitsi jämähtää astian reunaan, eikä sitä tarvitse liimata.  Liimaa valmistamasi massakoristeet sankkoon kaksikomponenttiliimalla. 
Istuta astiaan kukkia ja ihastele kättesi töitä!
Hauskaa viikonjatkoa kaikille!
t.Maarit

2 kommenttia:

  1. Hieno idea! Tuo pakkasenkestävyys on plussaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tosi paljon aivan ihanasta vinkistä Maarit.♥♥♥

    VastaaPoista

Olemme iloisia kaikista kommenteista, olet tervetullut uudelleen !