13.11.2013

Helppo talipallotelineLeikkaa 20 cm levyinen pala verkosta. Korkeuden voit itse valita sen mukaan kuinka monta palloa kerrallaan laitat telineeseen. Sido verkko yhteen ohuella rautalangalla. Pohjaksi laitoin säilykepurkin kannen, johon tein reikiä naulalla. Telineeseen voi tehdä "katon" esim. lasipurkin kannesta tai säilykepurkin pohjaosasta. Tee kansiosaan vain yksi reikä ja sido kansi kiinni verkkoon rautalangalla. Näin talipallosi säilyvät varkailta ja telineeseen on helppo lisätä palloja lisää.
Paksu rautalanka käy pidikkeeksi. Mukavia ruokintahetkiä lintusten parissa!

9 kommenttia:

 1. Kiva idea! Ja nyt linnut eivät jää kiinni muoviseen verkkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä oravat pääse repimään hajalle, kuten ne muoviset verkot... :)

   Poista
 2. Kiva edullinen vinkki ! Ja ajankohtainen !

  VastaaPoista
 3. Tuo onkin hyvä idea ja toimiva. Kokemusta nimittäin on, kun meilläkin on tuommoinen. Hermostuin, kun ei ne pallot pysyneet oksassa, niin löysin omasta varastosta tuontapasen, joka on ollut muussa käytössä ja kas hvyin pysyy :)

  VastaaPoista
 4. Toisella palstalla oli varoitus metallisista talipallotelineistä: linnun silmä jäätyy pakkasella helposti kiinni metalliin, alkaa kiduttava irtirepiminen ja lopulta lintu kuolee ja päätyy ruuaksi muille. Ei metallia pakkaseen!

  VastaaPoista
 5. Turvallisempi linnuille olisi muovipäällysteinen mutta metallirakenteinen verkko. Edelliseen kommenttiin vastauksena. Muuten kiitos hyvästä ohjeesta!

  VastaaPoista
 6. Toisaalta alumiiniverkkoon ei taida kyllä pakkasella jäätyä mikään kiinni.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kaikista kommenteista, olet tervetullut uudelleen !