30.10.2013

Kranssien askartelua


Helpointa kranssi on tehdä valmiiseen pohjaan, joita saa tavarataloista ja askarteluliikkeistä. Toki kranssipohjan voi tehdä itsekin, esim. villiviinistä, risuista tms. Kransseja voi tehdä erilaisista lehdistä, esim. vaahteranlehdistä, ja kieputtaa lehdet kiinni pohjaan rautalangalla. Koristeiksi voi laittaa kukkia, esim. maksaruohoa, lyhtykoisoa, tehdä vaahteranlehdistä ruusuja, käyttää pihlajanmarjoja, aroniaa, ruusunmarjoja yms. Ainoastaan mielikuvitus on rajana.

  

Kranssin voi päällystää myös sammaleella, jäkälällä tai havuilla.Koristeina voi myös olla käpyjä, varpuja tai kaupasta ostettuja koristeita. 

35 kommenttia:

 1. oih tuo ensimmäinen on ihan mielettömän kaunis!!

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa mukaan Kukkaiselämää ! Hienoja kransseja, en ehkä pystyisi valitsemaan mieluisinta, vaan haluaisin kaikki :) Jos aikoo tehdä kransseja vasta lähempänä joulua, niin nyt on hyvä aika kerätä materiaalit valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pivi. Totta, nyt on hyvä aika kerätä tarvikkeet luonnosta, kun lunta ei vielä ole...

   Poista
 3. Miten kauniita kransseja, luonnonmateriaaleista saa vaikka mitä aikaan.

  VastaaPoista
 4. hienonhienoja kransseja kaikki mutta kuitenkin tuo sammalkranssi puolukanvarpuineen ja kiinalaisineen lyhtyineen on kaikkein ihanin

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniita kaikki! Tein tänään Taina T:n kuvien innoittamana (tätä vanhempi postaus) vuorenkilven lehdistä ruusuja ja tuli tosi ihania! Onneksi täältä löytää kivoja ideoita, jos omassa päässä ei synny ideaa!

  VastaaPoista
 6. Kauniita - ihan jokainen!

  VastaaPoista
 7. Näähän on toinen toistaan kauniimpia. Sä oot taitava.

  VastaaPoista
 8. Onpas nättejä lopputuloksia - lyhtykoiso onkin piristävä lisuke myös kranssiin! Ihan alkoi jo sormia syyhytä kranssin tekoon :)

  VastaaPoista
 9. Kyllä ovat kauniita kransseja. Nuo vaahteranlehtiruusut aivan ihastuttavia. Ja vuorenkilvestäkin saa noin kauniin ruusun. Nyt on pakko päästä tekemään. Kiitos ideasta :)

  VastaaPoista
 10. WOW! Nää on tosi hienoja! :)

  VastaaPoista
 11. Satu, ompas ihastuttavia kransseja. En tiennyt, että olet myös kranssiosaaja. Minun mielestäni kaikista kaunein on tuo, missä keikkuu oransseja lyhtyjä.

  VastaaPoista
 12. Mieletttttömän kauniita kransseja, voih!

  VastaaPoista

Olemme iloisia kaikista kommenteista, olet tervetullut uudelleen !