9.8.2013

Rikkaruohotki talteen!


Revin ison kasan vesiheinää pellonreunasta, kun meinas vallata vuorenkilpipenkin. Oli semmosta pitkää ja rönsyilevää. Vajan nurkalta silmiin pisti roskista kaivettu katiskaverkko ja olihan ne vesiheinätki haettava kompostin päältä :) Ajan kuluessa niitä varmaan pitää lisätä, kun kuivuvat tuosta varmaan puoleen. Tiijä sitten minkänäköinen on! Sammaleesta oon tehny, mutten ikänä rikkaruohoista :)

Verkkoa jäi vielä iso pala ja minähän innostuin ihan kympillä. Rikkaruohomekko, vanha armeijan vyö ja pari horsmankukkasta, niin valmis vaikka hääjuhlaan :D  .....tosin en kehota kokeilemaan päällä :) :)


36 kommenttia:

 1. Arvaas kuka lähtee repii rikkakasvit nyt ja heti..?! WAUWAUWAU!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, voin kuvitella, kuinka rikkaruohot lentelee ilmassa, kun Tanni siellä nelivaihe päällä pistää menemään :D

   Poista
 2. Tuohonhan voi käyttää ruohonleikkurin säiliön silpunkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottatoki voi. Joskus oon miettinykki sitä, että jos siitä tekis jonkun puuron ja siitä muotoilis tiheäsilmäisen verkon sisään jotakin. Mutta kerros sitten, miten onnistui :)

   Poista
 3. Jees, hieno muotinäytös puutarhaan: Loistava idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, tuohan on hyvä idea. Enemmän vaan tekemään kaikesta heinäjätteestä mekkoja ja puun oksille roikkumaan :)

   Poista
 4. Hienoja ! Tuo mekko Pariisiin muotinäytökseen, onhan sitä muovisäkeistäkin tehty vaatteita, niin tehdäänpä me rikkiksistä :) Ja kiva että pienen tauon jälkeen saimme blogin taas elämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, niin juuri. Nyt naiset tekemään rikkaruohomekkoja ja Pariisin muotiviikoille :D

   Tää on ihana blogi :)

   Poista
 5. Hienoa mielikuvitusta!

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko, onneks välähtää vielä, ettei ihan dementoidu :)

   Poista
 7. Niin, ihana juttu ja mielikuvitus on Irmalla vallan verraton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta, mutta korjaan Irmeli :D Irmallakin on yhtä hyvä mielikuvitus :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Kannattaa kokeilla, saa rikkaruohot jonkun tarkotuksen :)

   Poista
 9. Hienoja on! Ja tuosta just näkee, että vaikka mitä voi käyttää, jopa rikkaruohoja, kun idea iskee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin...mielikuvitusta vaan käyttämään :) Saahaan viimein ne penteleen rikkaruohot hyötykäyttöön ja kauniiksi koristeiksi :)

   Poista
 10. No jopa on upea hame, mahtavat ideat tehdä rikkaruohoista taidetta:) Tykkään ihan hurjasti.Ja heti alkoi harmittaa kun omat vesiheinät tuli jo kitkettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuohon käy kuule ihan mikä vaan rikkaheinä. Mietin, että täytyypä tehä vaikka horsmista ja muista kukkivista pellon kasveista tuommonen, kun verkkoa on vaikka kuinka paljon vielä :)

   Poista
 11. Johan nyt Paula Suhoset sun muut vaatesuunnittelijat kalpenevat, kun marssitat mallit rikkaruohomekot päällä catwalkille. Upeita ja erityisplussa mahtavasta kekseliäisyydestäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta :) Hehhee, sepä oliski, kun seuraava muotinäytös olis suoraan pellolta :D Mutta ajatuksena tosi kutkuttava olis tuommonen mekko ihan itelle. Tosin siinä pitäs olla vuori, ettei rikkaruohot kutita tai muutenkaan ärsytä ihoa...Jos olis jotain pehmeää verkkoa. Nyt alkoi hurja suunnittelu oman mekon tekoon :D :D

   Poista
 12. Vau, kohta on puutarhasta rikkaruohot vähissä, saattavat jopa loppua kesken. Voisko niin käydä? Rento ja kiva blogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, naapuri saattas olla mielissään, kun kävisit kitkemässä senkin rikkaruohot, jos omat loppuisivat :D Kiitos, kävin myös blogissasi ja sainkin hyviä ohjeita :)

   Poista
 13. Voi että kun on hieno mekko! Mulla ei ole yhtään noin kaunista leninkiä komerossakaan ja ehdottomasti ei puutarhassa/Anja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anja, nyt vaan väkertämään semmoinen puunoksalle :)

   Poista
 14. tämähän innostaa kitkuu puuhiin kasvimaalle, aivan mahtava idea Irmeli tuo catwalk olis kova juttu, ekologisuus huipussaan sinun luomuksessasi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona. Itekkin aivan hulluna oon nyhtämässä heiniä ja rikkaruohoja. Mua naurattaa, kun meillä itseasiassa ON se catwalk jo pellonpientareella. Kärräsin sinne kuormalavoja pitkäksi jonoksi. Taidan tehä itellenni tuommosen mekon ja kävellä siellä eestaas :) Haa, se oikea catwalkkikin voisi olla juuri kuormalavoista ja keskellä peltoa ja avonjaloin siellä kävellä. Heinistä saisi myös hienoja hiuslaitteita ja hattuja :)

   Poista

Olemme iloisia kaikista kommenteista, olet tervetullut uudelleen !