17.6.2013

Kasvihuonehaaveiluja

Pienen pihan omistajana kasvihuonekuumeessa olen värkännyt ensi hätään pari pienempää kaappia, jolla pääsee alkuun. Sitten joskus kun leikkimökki ei enää ole käytössä, sen paikalle tulee varmasti oikea kasvihuone!

Tämä mökki on neljästä vanhasta ikkunaruudusta. Saranoilla joka reunasta kiinnitetty. Ovi toimii myös saranalla .  Kuvaushetkellä kehäkukkapurkki pääsi lämmittelemään, mutta tällä hetkellä kaapissa on jo pari tomaattia ja yksi kurkku kasvamassa. Suurta satoa odotellessa :)

Tästä pienemmästä kaapista oli ensin tulossa heinäseipäistä tehty hyllykkö, mutta kun löytyi tuollainen  ikkunaruutu, niin se pääsi tähän oveksi ja tästä tulikin yriteille oma pikku kaappi. Tämä on hieman varjoisemmalla paikalla, niin ei tule liian kuuma vaikka ovea pitää kiinnikin. 

Sivuseinät tässä mökissä on pellistä, takaseinässä muovi ja katto on puusta ja pellistä kasattu, liitumaalilla maalattu.  Hieman vinksottelee sinne tänne, mutta pystyssä on pysynyt ja yrttejä jo kovasti syöty. 

13 kommenttia:

 1. Ihania pieniä mökkejä...siis kasvikaappejs ! Tosi söpöjä !
  Kivoja juttuja sulla muutenkin puutarhassasi.

  VastaaPoista
 2. JESTAS, ku ihanat ja mahtavat kasvihuoneet. Tahtoo het tuommosen :D

  VastaaPoista
 3. Hauskat pikkupihan kasvikomerot;)

  VastaaPoista
 4. Hauskan näköiset, kierrätystä parhaimmillaan.

  VastaaPoista
 5. Ihania pieniä kasvi koppeja:)

  VastaaPoista
 6. Hienoja! Pieniä kasvihuoneita minäkin olen suunnitellut, varastossa on vanhoja ikkunoitakin. Kiitos tästä postauksesta se antoi uutta intoa :)

  VastaaPoista
 7. Ihanaa kierrätystä ja onpa sievät kasvihuonekaapit ! Ja myös tuo liitutaulumaali on kiva idea, hauskan näköistä kun voi kirjoittaakin.

  VastaaPoista
 8. Tosi hienoja! Mullakin on sellainen pikkukasvari. Hyvin toimii, mutta se on muovinen ja aika ruma, ainakin näihin verrattuna :)

  VastaaPoista
 9. Ompas kiva idea ja hienosti toteutettu

  VastaaPoista
 10. Niin sievä, että!

  Multa jäi samantapaisia kapeita ja korkeahkoja ikkunoita (kaverin ikkunarempasta saatuja) kasvihuoneestani jäljelle. Aattelin tehdä (lue pyytää veljeä tekemään) niistä isoja kynttilälyhtyjä. Onnistuiskohan...

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommenteista! Itselläkin on tarkoitus tähän suurempaan koppiin talveksi laittaa kynttiläsarja sisälle, joten on sitten talven vähän niinkuin kynttilälyhtynä.

  VastaaPoista
 12. Ihana! Kun katselin niitä, niin tulikin juuri mieleen, että noitahan voisi käyttää kynttilälyhtyinä tai valosarjoille talven ja pimeän aikaan :)

  VastaaPoista

Olemme iloisia kaikista kommenteista, olet tervetullut uudelleen !