20.2.2013

Tervetuloa ja blogin säännöt

Minusta yksi puutarhablogien mielenkiintoisimmista anneista on löytää niistä mainioita vinkkejä ja ideoita puutarhaan. Puutarhaihmisillä on valtavan rikas mielikuvitus, ja olen hämmästynyt monen monta kertaa siitä, miten kekseliäitä ja mahtavia ideoita teillä on ! Aina ei kaikkein komein puutarhakoriste ole kalliilla kaupasta ostettu, vaan ihan itse tehty. Ja yllättävän usein kierrätystavarastakin saa mainioita juttuja pihalle, tosiaan tässä on vain mielikuvitus rajana. Itse tekeminen ja kierrätys kunniaan ! 

Jaa ideasi tässä blogissa. Sama postaus saa hyvinkin olla myös omassa blogissasi, mutta olisi hauskaa yhteisvoimin pikku hiljaa kehittää tästä blogista maanmainio ideapankki. Jaettu ilo on kaksinkertainen tai vielä moninkertaisempi ilo ! Samalla blogi innostaa omaperäiseen puutarhan hoitoon, itse omin käsin tekemällä, kierrättämällä tai tuunaamalla maailmaa pelastamaan : ) 

Mietin tämän blogin perustamista jo aiemminkin, mutta viimeisen sysäyksen sain tänään kahdesta eri syystä. Puutarhalehti oli kolahtanut postilaatikkoon, ja huokailin ihastuksesta katsellessani porvoolaisen puutarhapariskunnan oman käden jälkiä - aivan ihastuttavaa. Sitten vielä näin blogikaverin kuvan vanhasta potkukelkasta kärhötukena ! Minulla on itselläni vanha potkukelkkaromu, eikä ole tullut mieleenkään että voisin käyttää sen kärhötukena - mielettömän ihana idea ! 

Tule mukaan ja jaa ideasi ! Laita minulle emailia osoitteeseen piviek@gmail.com, niin lisään sinulle kirjoittajan oikeudet blogiin sekä nimimerkkisi ja oman blogisi kirjoittajat-listalle.  Sana on vapaa ! Toivon, että käytämme tunnisteina selvää jaottelua materiaalin ja käyttötarkoituksen mukaan, jotta blogista on helppo löytää tietyt ideat. Pidän oikeuden poistaa mielestäni asiattomat tekstit tai kommentit. Saatan käydä korjaamassa omin luvin aiheiden nimiä, että niitä on sopivasti, mutta ei liikaa. 

Kun sinulla on hyvä idea, jonka haluat jakaa, niin sinun ei välttämättä tarvitse liittyä vakituiseen kirjoittajakaartiin. Lähetä silloin sähköpostiini juttusi teksteineen ja valokuvineen tai linkki oman blogisi juttuun, ja kerro myös oikea nimesi sekä haluamasi nimimerkki/nimi blogikirjoitukseesi. Julkaisen juttusi sitten täällä blogissa ja Facebook-sivullamme muidenkin iloksi.

Valokuvista sen verran, että lienee parasta pitäytyä omissa kuvissa, tai ainakin pitää olla kuvaajan nimi ja lupa.

Esimerkkejä aiheista, mitä esimerkiksi voisi olla:
Betoni
Lasi
Keramiikka
Puu
Pelti
Rauta ja -lanka
Kivi
Tiili
Risutyöt
Mosaiikki
Muut luonnonmateriaalit
Heinäseipäät 
Köynnöstuet 
Ruukut ym. astiat
Eläinten asumukset
Kasvihuone ja -lavat
Kasvien merkitseminen
Kylväminen
Työkalut
Käytävät ja polut
Pergola
Komposti
Kesäkeittiö
Lyhdyt
Patsaat
Valaistus

Ja aina voit liittyä lukijaksi kiitos ! 

Ideaterveisin,
pivi 
piviekholm@gmail.com
******************************************************************
LISÄYS 1.7.2013 muutoksista:

Tein tälle blogille sivut myös Facebookin, tule mukaan puutarhan ideasivuille myös Naamakirjaan. Linkki on myös sivupalkissa. Ideat kuitenkin julkaistaan aina ensin täällä blogissa, ja mielellään kommentitkin. Mutta katsotaan millaista "varjo"juttua voisi mahdollisesti syntyä Facebookissa.kesäterkuin ylläpitäjä pivi

21 kommenttia:

 1. Mahtava idea! Liityin heti lukijaksi ja linkitin blogiini.
  Minulla ei juurikaan diy-juttuja vielä ole, mutta muutamia ajatuksia kylläkin. Voisin liittyä myös kirjoittajaksi, ainakin viimeistään siinä vaiheessa kun on jotain jaettavaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kiitos Marietta ! Ja ei pidetä rimaa liian korkealla, kaikenlaiset vinkit ja ideat ovat tervetulleita, ja niistä voi olla monelle iloa ja hyötyä.

   Poista
  2. Niin ja laita vaan jo valmiiksi emailia, niin laitan sinut kirjoittajajoukkoon !

   Poista
 2. Hieno idea, kiitos että kutsuit mut mukaan. Mulla ei näy kohtaa,miten voisi liittyä lukijaksi ;) Yritän keksiä tänne kirjoiteltavaa...jospa joku aloittaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyttäjäraati oli ihan alareunassa, nostin sen ylemmäksi näkyville. Laita mulle kiitos emailia pivi.gardener@pp.inet.fi, niin lisään sinut kirjoittajaksi. Innostuin niin siitä potkukelkkatuesta :) Kyllä Joku pian aloittaa !

   Poista
 3. Liityinpä lukijaksi, kerran niinkin sai tehdä, vaikkei lamppu päässä syttyisikään ideoihin.

  VastaaPoista
 4. NO nyt kirjauduinkin sisään, kun näkyi jo käyttäjäraati :) Vastasinkin potkukelkkakommenttiisi blogissani :) Yritän löyttä jotain ;)

  VastaaPoista
 5. Hei pivi todella hieno idea, mukana jos vain sopii:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin sopii ! Olen niin iloinen (jos) ja ehkä jo uskallan kirjoittaa että KUN tämä juttu onnistuu, niin saamme useita kirjoittajia ja lukijoita - ja sitä myöden mahtavasti ideoita !

   Poista
 6. Oikein hyvä idea! Kiva, kun satuin jotain kautta törmäämään tänne. Vinkkejä tarvitaan, ja ihmisten mielikuvitus ja aikaansaannokset inspiroivat.
  Siis kuulolla olen ja vinkkaan kyllä, jos keksin jotain mainittavan arvoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Ruska, kiitos ! Just noin kun sanoit, todellakin näistä saa inspiraatiota. Tervetuloa mukaan.

   Poista
 7. Ja minä eksyin suuren miitingin tiimoilta tänne. Pelkäsin että ko. blogi osoittautuisi jo lopahtaneeksi, mutta ilokseni huomasin että vasta-alkaneeksi.

  En tiedä teidän muiden tauostoja ts. minkäkokoisista puutarhoista olette 'kotoisin', mutta itse vuokrakasarmin takapiha ja etupiha -kokoluokasta ja vääristä ilmansuunnista lisättynä. Mutta hulluutta riittää ja kirpputoreilta löytyy.

  Vinkaan miitingissä tänne tutustumaan väkeä. Ja kunhan kevät nyt oikeasti tulee.... ja ainahan suurista suunnitelmistakin voi puhua etukäteen.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kutsusta Pivi. Laitan sinulle sähköpostia. :)

  VastaaPoista
 9. Onpa hieno idea;) Tulen mukaan mielelläni, sillä kierrätys ja itse tehty on sydäntä lähellä myös puutarhassa!
  Pistänpä napin blogiini ja liityn lukijaksi;)

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoinen blogi! Laitoin seurantaan. Olin näköjään 100. lukija. :)
  Omakotitalossa asuva ja pienellä budjetilla etenevän elämä on yhtä tee-se-itse näpertelyä ja ongelmien ratkaisua. Ideoita putkahtelee mieleen tämän tästä. Pitäisi varmaan alkaa ihan kirjaamaan niitä ylös. Enää tarvittaisi aikaa ideoiden toteuttamiselle. Vaikka touhua riittää liikaakin, olen näköjään saanut blogiini vain 4 tee-se-itse projektia aikaiseksi. Niitä varmaan vaan jäänyt tagittämättä. Tai sitten kaikkea puuhastelua ja pienempää rakentelua ei miellä enää niin kertomisen arvoiseksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea sadannelle lukijalle, mukava että tulit mukaan ! Uusi satanen lähti jo käyntiin, upeeta. Sama "vika" täällä, että ideoita olisi enemmän kuin aikaa käytettävissä. Mutta täältäpä niitä ideoita sitten voi käydä kätevästi katselemassa kun sopiva hetki ja inspiraatio iskee. Niin, ja pienikin juttu voi olla toiselle uusi idea, kaikki keksinnöt vain jakoon :)

   Poista
 11. Olet kyllä mahtavalla idealla varustetun blogin aloittanut! Juuri näiden ideoiden tallentamisen takia itse olen aloittanut blogin, helpompi löytää ihanat ideat uudestaan täältä virtuaalimaailmasta.
  Itselläni parin tuhannen neliön tontti, jota rakennetaan juuri tällä idealla. Yleensä tämä idean muotoutuminen todellisuudeksi alkaa: " Kuule kulta. Mä kun tässä mietin, että..." Isäntä tietää jo ensimmäisestä sanasta että jotain hullua on seuraamassa. Mutta on pikkuhiljaa alkanut luottaa siihen, että lopputulos maksaa vaivan.. :) Postia laitan sulle tulemaan!

  VastaaPoista
 12. Tosi hieno idea tälläinen blogi! Itse olen vasta saanut villiintyneen puutarhan vanhan talon ostamisen myötä, ja pikkuhiljaa pitäisi suunnitella puutarhan kunnostamista. Varmasti tulen etsimään täältä ideoita -ja kukaties joskus liityn kirjoittajaksikin :)

  VastaaPoista
 13. Yritin kovin saada blognappia omaan blogiini näkyviin, mutta ei onnistunut. Erään toisen bloginapin kyllä sain näkyviin.

  Oma blogi on Wordpressillä, mutta se onnistunut linkitys Bloggerissa, kuten tämäkin.

  Onkohan muilla ollut vastaavaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, en osaa sanoa mistä johtuu, muuta kuin epäillä että kyse olisi Wordpressistä, ehkä. Mutta jos teet asian niin, että kopioit vain kuvan, teet linkin, ja tekstin itse ?

   Poista
 14. Ihana blogi ja bloginappi lisätty :)

  VastaaPoista

Olemme iloisia kaikista kommenteista, olet tervetullut uudelleen !