21.2.2013

Reunakiviä ja kädenkuvia

Pihani alkuvuosina tarvitsin pitkän reunan rajaamaan ajotien sora-aluetta kukkamaista. Kaupan kivistä pitkästä reunasta olisi tullut aivan liian kallis, niinpä isäntä teki itse muotit pellistä ja valoimme reunakivet betonista. Pari kerrallaan pikku hiljaa, aikaa siinä kyllä kului. Reunakivet ovat hoitaneet hommansa pian 10  vuotta, pari niistä on mennyt näinä vuosina poikki, kun on ajettu vahingossa päältä. Kokeilimme myös tehdä pariin kiveen kuvioita lehdillä. Nyt jos aloittaisin saman homman uudelleen, niin reunakivistä tarvitsisi ehdottomasti tehdä paksumpia, nämä ovat liian laihoja. 
Valukerroilla betonia jäi yli, ja mietimme mitä sille tekisi. Valoimme jämäbetonista ämpärinpohjiin laatat, joihin lapset painoivat käden jälkensä, ja tätä ideaa en ole todellakaan katunut ! Lasteni kädet ovat kasvaneet sen jälkeen, mutta sen kesän muisto elää näissä laatoissa, jotka ovat nyt aarteitani. Käden jäljen omistajan nimi on myös kirjoitettu laattaan. Jälkeenpäin olen ajatellut, että myös meidän aikuisten kädet tai jalat olisi voinut tallentaa. Ja vaikka lemmikin tassunjäljet ! Ehkäpä teen näitä vielä lisää. 
terveisin pivi 

2 kommenttia:

  1. Lapsen kädenjälki on todella aarre!
    Betoni on hyvä materiaali tee se itse - immeiselle:)) itse innostuin viime kesänä tekemään linnuille kylpyammeen raparperin lehteä muottina käyttäen ja muutaman muun koristelaatan tuoksuvatukan lehtiä käyttäen.

    VastaaPoista
  2. Meillä on betoniin ikuistettu koko perheen jalanjäljet, myös kissojen tassut ;)

    VastaaPoista

Olemme iloisia kaikista kommenteista, olet tervetullut uudelleen !