24.2.2013

Piikkilankaspiraali


Piikkilankakeriä näkyy aina siellä täällä turhanpanttina. Ruostunut rauta on äärimmäisen kaunis elementti puutarhassa - kasvit sulautuvat siihen eikä se pistä häiritsevästi silmään ja on talvella hyvin kaunis.

Piikkilanka letitetään kuten tyttöjen hiuksetkin. Piikkilanka on hyvin voimakastahtoista joten on parempi, että puet päälle paksun työtakin, kypärän ja suojalasit, sekä paksut hanskat ja varmistat, että ketään muuta ei ole paikalla.

Letitettyäsi kolme piikkilankaa yhteen ala kietoa lettiä paksun puunrungon ympärille. Piikkilanka lopulta asettuu aloilleen ja on valmis ripustettavaksi.

Piikkilanka on vaarallista käsitellä ja valmiina spiraalinakin, joten lemmikkien ja lasten kulku- ja leikkipaikkojen lähelle tätä spiraalia ei kannata ripustaa.

Kymmenen vuotta tekemäni piikkilankaspiraali on toiminut koristeena ja köynnöstukena vuosikausia täysin muuttumattomana.
 


3 kommenttia:

  1. Todella kaunis ! Tykkään !

    VastaaPoista
  2. Piikkilanka on kuin elävää, ruostuu kauniiksi!

    VastaaPoista
  3. Kiva idea! kauniisti ruostunut piikkilanka on aarre, niistä saa tehdyksi vaikka mitä kivaa kynttiläkruunuista köynnöstukiin asti!

    VastaaPoista

Olemme iloisia kaikista kommenteista, olet tervetullut uudelleen !